Sådan skaber I tryghed med børneattester

Børn skal kunne føle sig trygge, når de går til idræt. Det er vores ansvar som voksne at skabe trygge rammer for børn...

Børn skal kunne føle sig trygge, når de går til idræt. Det er vores ansvar som voksne at skabe trygge rammer for børn i idrætsforeningerne og beskytte dem mod overgreb. Derfor er det et lovkrav, at idrætsforeninger indhenter børneattester for alle de frivillige, der har direkte kontakt med børn i foreningen. Her kan du læse mere om børneattester – og se, hvordan man indhenteren børneattest.

Hvad er en børneattest?

Børneattesten er lavet for at beskytte børn mod seksuelle krænkelser, når de opholder sig i det offentlige rum som f.eks. idrætsklubber.

Hvis man bliver dømt for at have begået seksuelle krænkelser mod børn under 18 år i Grønland eller Danmark, kommer det til at stå i ens børneattest. Domme om seksuelle krænkelser står på børneattesten i 20 år, mens særligt grove krænkelser står i børneattesten i 80 år.

Sådan indhenter man en børneattest

Den frivillige kan ikke selv skaffe sin børneattest. Den frivillige skal derimod give sin kommende arbejdsgiver eller idrætsforening lov til at indhente sin børneattest hos politiet. Hvis den frivillige ikke giver tilladelse til det, kan han/hun ikke arbejde med børn i idrætsforeningen. Se hvordan I indhenter børneattester i filmen her – og i vejledningen nedenunder:

Her kan du downloade og printe vejledningen.

Læs mere om børneattester her