GIF’s børnesyn

Platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque. Vel risus commodo viverra maecenas accumsan lacus vel.
Download .pdf

Hvad

Plads til alle børn: Med Ataatsimoorluta Aalasa vil vi skabe trygge idrætsfællesskaber, hvor der er plads til alle børn, og alle børn føler sig velkomne uanset deres køn, etnicitet, sprog og evner.

Ataatsimoorluta Aalasa er et samarbejde mellem Grønlands Idrætsforbund og UNICEF Grønland. Projektet bygger på børns rettigheder ifølge FN’s Børnekonvention. Paarisa, Qeqqata Kommunia, Center for Folkesundhed i Grønland (CFG), Grønlands Politi, KNI og NordeaFonden er uvurderlige samarbejdspartnere, bidragydere og støtter til projektet.

Hvordan

Alle børn har ret til et godt liv: Et liv med tryghed, glæde og sunde relationer, hvor de bliver anerkendt for, hvem de er. Ved at tilbyde børn et trygt og meningsfuldt idrætsfællesskab vil vi bidrage til at give den næste generation, vores børn, de bedst mulige forudsætninger for et godt liv.

Et trygt idrætsfællesskab fremmer fysisk og psykisk sundhed. Det skaber glæde, venskaber og følelsen af at høre til. Her kan børn udvikle sig og lære vigtige egenskaber i livet:

I et stærkt idrætsfællesskab lærer man at være sammen med og have respekt for andre børn og voksne - og for de forskelligheder, vi har. Her lærer børnene at hjælpe andre og at arbejde sammen om et fælles mål. De lærer også at fejle, håndtere modstand og skuffelse - og at rejse sig igen. I idrætten lærer man om idræt, men man lærer også om livet.

Hvorfor

Brug for alle frivillige: Vi giver landets foreninger og klubber redskaberne til at skabe idrætsfællesskaber, der bygger på respekt for børns rettigheder og på et moderne børnesyn.

Og vi uddanner frivillige til at skabe trygge, sunde og inkluderende idrætsfællesskaber for børn.

De frivillige gør en stor forskel i landets idrætsfællesskaber – og alle kan bidrage med noget. Uanset om du er træner, kasserer, bestyrelsesmedlem – eller om du bager boller til børnene eller følger dem til træning, kan du gøre en vigtig forskel. Der er brug for alle.